Bilbao, Spania – Câteva impresii de călătorie

Bilbao…despre acest oraș niciodată nu poate fi spus sau scris îndeajuns. Trebuie doar să mergi acolo și să vezi tu însuți splendorile acestuia; să le simți, să le trăiești. Dacă încă nu ai auzit despre el, sau te-ai informat, dar ai dori să afli și câteva impresii personale, întrucât Spania se află pe lista destinațiilor tale de vacanță, acest articol s-ar putea să fie util. (mai mult…)

Irlanda, Insula de smarald a Europei – prima parte

Irlanda, insula de smarald a Europei. Un lucru pe care trebuie să-l facă oricine este să viziteze Irlanda. Cel mai bine ar fi să o vizitați vara, asta dacă nu vă deranjează ploile nesfârșite. Vă veți simți ca și cum ați mai fost acolo, iar locurile au un farmec aparte. Vi se va părea că ați ajuns acolo unde trebuia să fiți dintotdeauna, fără să știți acest lucru până acum. (mai mult…)

Tărâmul magic al Italiei – partea a II-a

Ne întoarcem, așadar, în tărâmul magic al Italiei. În prima parte v-am povestit despre capitala Milano și zona Lacului Como și v-am prezentat câteva dintre actracțiile turistice care merită vizitate. În partea a doua vă voi vorbi despre două orașe în care mă întorc de fiecare dată cu drag: Veneția și Verona. (mai mult…)

Fă cunoștință cu natura în Spania

Din arhiva personală

Dacă dorești să vizitezi Spania și ești iubitor de natură și animale, trebuie neapărat să afli că în zona nordică a acestei țări se găsește un loc căruia nu ai ezita să-i dedici măcar o zi din minunata ta vacanță, un loc unde ai putea să mergi pe cont propriu, în grup, dar în special cu familia, căci mai cu seamă cei mici vor fi încântați. (mai mult…)

Paris is always a good idea

fotografie alb negru a Turnului Eiffel Turnul Eiffel vazut de la baza.

Capitala Franței, Paris, este una dintre cele mai cunoscute destinații de vacanță, fiind preferată anual de milioane de turiști. Asumându-mi  clișeul, voi spune că Parisul are un farmec aparte, care te copleșește imediat ce pătrunzi pe bulevardele orașului, imediat ce zărești impunătorul turn Eiffel.  Arhitecura deosebită a clădirilor, care au fost atent renovate și îngrijite pentru a nu schimba cu nimic aerul parizian din secolul trecut, boutique-urile și ale lor vitrine de la care cu greu îți poți lua ochii, chiar și agitația infernală de pe Champ -Élysées alcătuiesc o atmosferă magică pe care o părăsești la plecare cu mult regret și cu promisiunea de a te întoarce cât de curând. (mai mult…)

De ce ”One Point Five Billion Inches”?

”One Point Five Billion Inches” s-a născut din pasiunea unor studente de a călători. De ce se numește așa? Pentru că acest număr reprezintă circumferința Terrei, iar noi ne dorim să vizităm fiecare loc de pe această planetă. Sperăm ca aventurile, sfaturile și poveștile noastre să vă inspire și să vă trezească dorința de a călători.

 

”Travelling leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta 

 

Pîslaru Andreea